Резюме на често срещаните неизправности на шевните машини (2)

Jun 19, 2024 Остави съобщение

В последната статия обсъдихме три шевна машинагрешки при поддръжката и съответно решения. И днес ще продължим да споделяме някои други проблеми, които може да срещнем при използване на индустриални шевни машини и как да се справим с тях.

 

Грешка при поддръжката на шевната машина (IV) - Грешка при счупена игла

1. Иглата се счупва при шиене на дебел материал

Анализ: Иглата е твърде тънка или огъната, дебелината на материала за шиене е неравномерна и иглената бара се движи твърде много.

Решение: Сменете дебелата игла, адаптирайте се към забавяне на скоростта на шиене и използвайте ръцете си, за да помогнете за подаване на материала, сменете иглената бара или втулката на иглената бара.

 

2. Късата дължина на шева не счупва иглата, дългата дължина на шева счупва иглата

Анализ: Захранващото устройство закъснява в действие, захранващото устройство е неквалифицирано и иглата удря задния край на захранващото устройство и счупва иглата.

Решение: Позиционирането на захранващата гърбица трябва да се регулира, дължината на шева трябва да се скъси по подходящ начин или захранващото зъбче трябва да се смени.

 

3. Иглата се счупва под пластината на иглата

Анализ: Позицията на иглата е твърде ниска, иглата удря совалката, леглото на совалката не е монтирано правилно, върхът на совалката удря иглата, луфтът между опората на совалката и края на иглата е твърде малък или твърде голям, опората на совалката удари иглата или загуби функцията за защита на иглата.

Решение: Регулирайте позицията на иглената бара или иглата, инсталирайте отново совалката и регулирайте крайния просвет между опората на совалката и иглата.

The needle breaks under the needle plate

Грешка в поддръжката на шевната машина (V)- Грешка при прекъсване на връзката

1. Първата игла се счупи и счупената глава на конеца е в режеща форма

Анализ: Иглата е поставена с главата надолу или не е напълно поставена, което води до това, че иглата е твърде ниско. Шиещият материал е твърд, иглата е тънка или натискът на притискащото краче е твърде голям.

Решение: Проверете дали монтажът на иглата и винтът на свързващия вал на иглената бара са разхлабени. Сменете иглата или регулирайте натиска на притискащото краче.

 

2. Конецът е подвит в двата края на счупения край и има къси мустачки

Анализ: Скобата е твърде стегната или конецът е заплетен по време на шиене. Конецът се притиска в направляващия жлеб на леглото на совалката от совалката. Конецът е крехък и лесен за възли, с лошо качество и неравности по частта, преминаваща през конеца.

Решение: Променете натиска на скобата и проверете линията за преминаване на конеца, за да елиминирате заплитането. Проверете износването на совалката и сменете совалката, ако е необходимо. Шлайфайте частта, преминаваща през конеца, и сменете конеца.

 

3. Конецът е тежък в долната част на шевния материал и дължината на шева не може да се оформи и конецът е скъсан, а счупената глава на конеца е с форма на конска опашка

Анализ: Подаващото куче е твърде ниско, шевният материал спира и не се движи напред, а конецът е твърде много и се къса. Захранването и нишката не са синхронизирани и са отрязани. Притискащото краче и иглата са разхлабени, което пречи на движението на материала за шиене.

Решение: Повдигнете захранващото зъбче, регулирайте ъгъла на позициониране на подаващата гърбица и затегнете винтовете на притискащото краче и иглата.

Raise the feed dog

4. Конецът внезапно се скъса по време на шиене и горният конец има извита флуктуация

Анализ: Позицията на леглото на совалката не е монтирана правилно и горната нишка е навита в леглото на совалката. Втулката на калерчето не е заключена или внезапно изместена по време на шиене. Качеството на совалката е лошо, пружината на совалката е твърде дълга или втулката е елипсовидна.

Решение: Регулирайте отново позицията на леглото на совалката, инсталирайте отново совалката и сменете ръкава с совалката.

 

5. Долната линия внезапно се скъсва по време на шиене. Втулката на совалката е неквалифицирана и вътрешният диаметър е елиптичен

Анализ: Втулката на совалката е неквалифицирана и вътрешният диаметър е елиптичен, което води до невъзможност за въртене на совалката. Винтът на пружината на совалката е твърде стегнат, което прави налягането върху кожата на совалката твърде малко. Намотката на совалката е твърде пълна или твърде разхлабена и разхвърляна. Долната линия е крехка и има възли, така че долната линия не може да премине през пружината на совалката.

Решение: сменете втулката на совалката, разхлабете пружинния винт на совалката, навийте резбата на совалката и сменете долната линия.

 

Горното е всичко, което споделих относно възможните неизправности и свързаните с тях решения, които могат да възникнат по време на работа на индустриални шевни машини. Ако имате някаква друга помощ от нас, моля свържете се с нас,

WhatsApp/WeChat: 008613991289750 /0086 13891858261

Електронна поща:sales@chinapackstar.com.